Van egy
hasznos tipped?

A Jaeger-LeCoultre márka

A legnagyobb óramárkákat mindenki ismeri hallomásból - Rolex, Breitling, Jaeger-LeCoultre, Omega... De miért is olyan kiemelkedőek ezek az órák? Nézzük a Jaeger-LeCoultre márkát!

Keret A Jaeger-LeCoultre márka

Az egy dolog, hogy a világ legkisebb óraművét a Jaeger-LeCoultre cég alkotta meg, s az általuk kifejlesztett 101-es kalibernél nem létezik kisebb óraszerkezet.

Szintén érdekes, hogy a gyártó által piacra dobott első karórák és asztali órák annyira pontosak voltak, hogy kezdetben nem volt megfelelő mérőeszköz, amely az ezredmásodperceket képes lett volna mérni – így ezt is a Jaeger-LeCoultre találta fel és készítette el.

Ami viszont frissebb téma, hogy a Chronometric 2009-es, a karórák pontosságát mérő világversenyén (amelyet előtte 1972-ben rendeztek meg utoljára) a Jaeger-LeCoultre márka vitte el a pálmát. A nemzetközi versenyre 16 órát neveztek be, s ebből a 45 napos tesztidőszak alatt 6 órát kizártak. A vizsgálatokat a besanconi obszervatóriumban, majd a svájci óraművizsgáló laborban végezték.

Az értékelés magában foglalta a mindennapi használatból adódó esetleges következményeket is, a karórákat rázkódásnak, elmozdulásoknak, mágneses hatásoknak is kitették.

A Jaeger-LeCoultre az elérhető ezer pontból 978-at ért el Master Tourbillon Calibre nevű órájával, valamint 908 pontot a Reverso Gyrotourbillon órával, így az első és második helyet is besöpörte.

Nem véletlen tehát, hogy az arany és platina szerkezetekkel, zafír üvegezéssel készülő Jaeger-LeCoultre karórák a világ óráinak élvonalába tartoznak.

Weboldal címe: www.chronoweb.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI ÉKSZER, ÓRA TIPPEK

Az álomesküvő a menyasszonyi ruhánál kezdődik

Az álomesküvő a menyasszonyi ruhánál kezdődik

A tökéletes menyasszonyi ruha megtalálásán túl, az esküvői sminkre, a kiegészítőkre és természetesen a mennyasszonyi csokor kiválasztására is érdemes nagy gondot fordítani.

Divatkövetés zölden – minőségi használtruha

Divatkövetés zölden – minőségi használtruha

A környezettudatosság ma már az élet minden területén tetten érhető, a divat világában a minőségi, a trendekhez igazodó használtruha vásárlás az átlagember legjobb eszköze a sikeres zölddé váláshoz.

Dioptria nélküli szemüvegek nőknek és férfiaknak

Dioptria nélküli szemüvegek nőknek és férfiaknak

Sok ember számára elengedhetetlen a szemüveg viselése. Ennek oka legtöbbször az elromlott látás, azonban a divatnak köszönhetően igény mutatkozik a különböző dioptria nélküli szemüvegekre is.

Tegyen az egészségéért naponta!

Tegyen az egészségéért naponta!

Minek járna boltról boltra természetes alapanyagú termékek után kutatva? Az egészségvédő készítményeket forgalmazó webáruházakból vehet visszér krémet, táplálékkiegészítőket és gyógyteákat is.

Minden, amit tudni szeretnél a fátyolmaszkokról

Minden, amit tudni szeretnél a fátyolmaszkokról

A koreai kozmetikumok meghódították a világot. Szakértők szerint termékeik évtizedekkel előzték meg a nyugati szépségápolást. Innovatív, hatékony, megfizethető, nem csoda hát a siker. Közülük is kiemelkedik a fátyolmaszkok népszerűsége, hiszen alapvetően forradalmasították a szépségápolást, a fürdőszobai tükör előtti pepecselést nyugodt relaxálássá változtatva. Kiváncsi vagy rá, mit érdemes tudni a fátyolmaszkokról?