Van egy
hasznos tipped?

Arany ékszer, ezüst ékszer tisztítása

Az arany és ezüst ékszerek mindig is népszerűek voltak esztétikai és anyagi értéküknek, illetve jelentésüknek (pl. karikagyűrű) köszönhetően. Egy szép ékszer egyedi hatást kölcsönöz viselőjének.

Keret Arany ékszer, ezüst ékszer tisztítása

Lehet nemesfém, lehet bizsu, lehet különleges anyagból (pl. csont) vagy technikával (pl. tűzzománc) készült ékszer; a lényeg, hogy viselője stílusához illő legyen. Vásárolni könnyű, hiszen a rengeteg ékszerbolt mellett ma már számos ékszer webáruház kínálatából is lehet válogatni. Néha talán épp a bőség zavara miatt nehezebb a dolog... :)

A viselés során azonban az ékszerek is koszolódnak, különösen, ha cizellált, bemélyedésekkel, vésetekkel készített ékszerről van szó (pl. a fülbevalók többsége tipikusan ilyen, de karkötők, nyakláncok esetében is vannak apró részek, rések). De még egy sima felületű gyűrű is bemattul kissé idővel a felületére rakódott kosztól.

Az arany és ezüst ékszerek tisztítását a legjobb szakemberre bízni: az ékszerész rendelkezik speciális tisztító folyadékokkal, és szükség esetén kis is égeti, újrapolírozza az ékszert, ami azután olyan ragyogóan fényes lesz, mint újkorában. Aki azonban nem szeretné ékszerészhez vinni, saját maga is megtisztíthatja néhány egyszerű módszerrel.

Arany ékszer tisztítása

Egy valódi arany ékszer anyaga nem oxidálódik, így a felületére rakódott koszt nagyon egyszerű eltávolítani róla:
Tegyünk némi szappanforgácsot egy fazék vízbe, rakjuk bele az arany ékszereket, és forraljuk fel. Vigyázat, ne hagyjuk őrizetlenül, mert könnyen kifut!

Forrás után egy fogkefével dörzsöljük ki a felpuhult szennyeződéseket a résekből, cizellákból.

Ezüst ékszer tisztítása

Az ezüst ékszer az oxidáció hatására megfeketedik, megcsúnyul idővel. Ha kisebb fokú a szennyeződés, hidegen is tisztítható: súroljuk át fogkrémmel egy fogkefe segítségével. Ha komolyabb az elszíneződés, tegyünk szódabikarbónát egy fazékba, rakjuk bele az ezüst ékszereket és forraljuk fel a vizet.

Weboldal címe: www.mizserekszer.hu/mizserotvos-webareal-hu/1-Rolunk

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI ÉKSZER, ÓRA TIPPEK

Minden, amit tudni szeretnél a fátyolmaszkokról

Minden, amit tudni szeretnél a fátyolmaszkokról

A koreai kozmetikumok meghódították a világot. Szakértők szerint termékeik évtizedekkel előzték meg a nyugati szépségápolást. Innovatív, hatékony, megfizethető, nem csoda hát a siker. Közülük is kiemelkedik a fátyolmaszkok népszerűsége, hiszen alapvetően forradalmasították a szépségápolást, a fürdőszobai tükör előtti pepecselést nyugodt relaxálássá változtatva. Kiváncsi vagy rá, mit érdemes tudni a fátyolmaszkokról?

Uraim! Így válasszunk ékszert életünk párjának!

Uraim! Így válasszunk ékszert életünk párjának!

Legyünk őszinték: az ékszerválasztás számos férfitársunknak okoz álmatlan éjszakákat. Megúszni márpedig nem lehet, hiszen mi lehetne ragyogóbb ajándék évfordulóra, születésnapra, mint egy csodás női karkötő vagy fülbevaló. Hogy az eljegyzésről már ne is beszéljünk, a tökéletes Swarovski gyűrű megtalálása legalább olyan nehéz, mint alvás nélkül végignézni egy Forma 1-es futamot. Olvasd el blogbejegyzésünket, amiből kiderül, mire kell figyelned, ha szíved választottját nem az őrületbe, hanem karjaidba kergetnéd.

Sminktetoválás kisokos

Sminktetoválás kisokos

Sokan még mindig kétkedve tekintenek a sminktetoválásra, mondván; fájdalmas, bizonytalan a végeredmény és drága. Ezek a vélemények általában tájékozatlanságból fakadnak. Rengeteg urban legend kering elfertőződött szájról, jokeresre rajzolt szemöldökről, horrorisztikus beavatkozásokról. A valóság ezzel szemben az, hogy a szakember által végzett kozmetikai tetoválás egyszerű, megbízható és végső soron költséghatékony szépészeti eljárás.

Egyedi pólót mindenkinek!

Egyedi pólót mindenkinek!

Póló készítés – bízza a profikra! Fényképes, saját grafikás vagy akár egyedi tervezésű felsők nyomását is kérheti.  Ajándékozza meg barátait jópofa, feliratozott vagy emblémával ellátott pólókkal.

Jobb, ma egy ernyő, mint holnap egy elázás!

Jobb, ma egy ernyő, mint holnap egy elázás!

Az esernyő nem csak a fejedre zúduló csapadék elleni harcban lehet segítségedre! Egy UV szűrős paraplé például tökéletes árnyékolója lehet a forró nyári délutánoknak. Te se maradj esernyő nélkül!